Cloudmigratie - hoe doe je dat?

De Cloud bespaart je tijd en geld en biedt je ongekende flexibiliteit om applicaties vanaf elke locatie te raadplegen. Hoe upgrade je naar een Cloud-applicatie? Wij leiden je door een aantal essentiële stappen.

card-blog-cloud-migitatie

Tijden veranderen, de maatschappij wordt dynamischer en meer digitaal gericht dan ooit. Het is daarom essentieel voor elk bedrijf, klein of groot, om in te springen op de digitale toekomst en al zijn innovaties. Hoe digitaal naar de Cloud ook klinkt, er zit ook een tastbaar aspect aan. Het verplaatsen van kritieke gegevensbestanden naar een externe Cloud-server is er daar één van. De overstap naar de Cloud geeft je echter de perfecte gelegenheid om de huidige structuur grondig te analyseren. U kunt nu meer dan ooit een diagnostische blik werpen op uw huidige structuur en uw huidige bedrijfsprocessen aanpassen aan een gepersonaliseerde omgeving die het beste past bij uw drankenbedrijf. Het herontwerpen van het huidige maatwerk en het vertalen naar de Cloud is echter een proces waarbij een aantal stappen niet over het hoofd mogen worden gezien.

1 - Migratie naar de cloud? Het is een kwestie van plannen!

Overstappen naar een Cloud-oplossing zoals Microsoft Business Central is vaak een gelegenheid om de as-is ter discussie te stellen. Is de setup op dit moment nog wel up-to-date en hebben we alle processen goed in kaart gebracht? Zijn er processen die onvolledig zijn of nog niet volledig zijn afgedekt? Dit vereist vaak een reeks belangrijke beslissingen. Bovendien moet elk maatwerk kritisch worden bekeken. Migratie naar de Cloud biedt u de juiste tijd en gelegenheid om met het herontwerp zo dicht mogelijk bij de standaard te blijven.

De consultants van Drink-IT zijn goed getraind om precies dat te doen, en begeleiden je door het proces. Samen plannen we welke applicaties en data moeten worden overgezet en welke belangrijk zijn om toe te voegen. De flexibiliteitsgarantie van uw nieuwe omgeving is altijd belangrijk. Kan jouw organisatie uitbreiding of toekomstige veranderingen aan? Is het antwoord ja? Dan ben je bijna klaar voor een toekomst in de Cloud.

2 - Kies de juiste Cloud-omgeving en het juiste ERP-systeem voor jouw bedrijf

Elk bedrijf is anders en dat geldt ook voor de behoeften en verwachtingen van een Cloud-applicatie. De perfecte Cloud-omgeving voor jouw bedrijf bestaat misschien niet. Maar het is onze taak om de omgeving te vinden die de perfectie het dichtst benadert. Van volledig gehoste single off-site datacenters tot multi-Cloud omgevingen, wij werken met u samen om de beste oplossing te vinden.

Microsoft NAV (Navision) vs. Business Central

NAV (Navision) behoort tot het verleden omdat Microsoft geen nieuwe updates meer uitbrengt voor de software. Maar je kunt altijd upgraden naar Dynamics 365 Business Central, de opvolger van NAV. Maar waarom biedt Business Central uw bedrijf een beter toekomstperspectief? Business Central is volledig compatibel en eenvoudig te integreren met andere applicaties in uw bedrijfsprocessen. Het maakt ook deel uit van het Dynamics platform, dat (vroeg of laat) voor elke afdeling een antwoord biedt. Kortom, iedereen heeft altijd en overal toegang tot de juiste informatie dankzij de Cloud. Het systeem is klaar voor de toekomst omdat het eenvoudig is uit te breiden, en ook eenvoudige rapportages met Power BI zijn geen probleem.

SAP vs. Business Central

Een van de belangrijkste voordelen van het werken met ERP-software is de mogelijkheid om je productiviteit te verhogen. Met Business Central kun je productieprocessen flexibel automatiseren, wat de productieplanning en de zichtbaarheid van kostenbeheer vereenvoudigt. SAP is uitstekend in voorraadbeheer, maar het is vaak te complex en minder bestand tegen een dynamische toekomst.

Business Central biedt ook de koppeling met andere Microsoft-producten zoals Office 365, Outlook en meer. SAP daarentegen heeft vaak aparte tools nodig om de koppeling te maken met applicaties van derden. Verder kunnen we ook de gebruikerservaring vergelijken. Terwijl Business Central volledige zichtbaarheid biedt met realtime weergaven van gegevens, schiet SAP tekort in zijn dashboard- en cockpitfuncties.

Oracle NetSuite vs. Business Central

Oracle NetSuite is ontworpen om meerdere afdelingen binnen je bedrijf te optimaliseren, maar sommige functies zijn vaak niet gespecialiseerd genoeg om aan alle behoeften van je bedrijf te voldoen. Het is ook vaak moeilijk om deze te integreren met andere software. Microsoft Dynamics 365 Business Central is ontwikkeld met een focus op integratie. Het biedt robuuste mogelijkheden op bedrijfsniveau en bepaalde behoeften binnen uw bedrijf kunnen moeiteloos worden geschaald. Met Business Central kunnen gebruikers ook onbeperkte parameters instellen bij het analyseren van gegevens.

3 - Migratie naar de Cloud!

Zodra we de juiste Cloud-oplossing hebben geselecteerd en een goed beeld hebben van de nieuwe omgeving, kunnen we de benodigde gegevens migreren.

4 - Test uw omgeving

Zijn je applicaties gemigreerd? Dan kan het zeker geen kwaad om de proef op de som te nemen en de Cloud omgeving uitgebreid te testen. Zo weet je zeker dat alles werkt zoals het hoort.

Cloud migratie, moeiteloos met de hulp van een Drink-IT consultant

Overstappen naar de Cloud is een intensieve klus, maar op de lange termijn zeker de moeite waard. Drink-IT staat klaar om je door het proces heen te helpen. Onze ervaren consultants bieden je inzicht in de bestaande omgeving en een frisse blik op de nieuwe. Samen met u streven we naar een toekomst in de Cloud die uw bedrijfsresultaten bevordert en uw processen ondersteunt.

 

 

Heb je hulp nodig bij je migratie?