Hoe Drink-IT helpt

Gemaakt voor drankenorganisaties

In plaats van het configureren van een complex ERP-systeem voor elke dochteronderneming - het wiel opnieuw uitvinden - zou u kunnen werken vanuit een standaardoplossing die speciaal gemaakt is voor drankenbedrijven. Profiteer onmiddellijk van templates die gebaseerd zijn op hun best practices en verfijnd zijn door succesvolle drankbedrijven over de hele wereld. 

Krijg een overzicht van Drink-IT functies

image

Sneller waarde halen uit dochterondernemingen

Of u nu een nieuw filiaal integreert of een bestaand filiaal verbetert, uw organisatie verwacht een snel rendement op hun investering. Met Drink-IT laat u uw dochteronderneming werken in een systeem dat snel en eenvoudig te implementeren is, met best practices uit de industrie, zodat zij zich kunnen concentreren op hun productiviteit en winstgevendheid. Ondertussen ontvangt u sneller kritische en betrouwbare gegevens zodat u sneller en beter beslissingen kunt nemen.

image

Verlaag uw totale systeemkosten

Het implementeren van een wereldwijde ERP-oplossing in een dochteronderneming is vaak een uitdaging. Door het gebrek aan IT-infrastructuur of andere middelen, kan de implementatie van deze ERP-oplossing resulteren in onnodig hoge totale kosten. Bij het berekenen van de kosten die gepaard gaan met, bijvoorbeeld, het trainen van werknemers of verlies in productiviteit, is Drink-IT aanzienlijk goedkoper dan het standaard ERP-systeem. Bovendien zijn de kosten voorspelbaarder als gevolg van de template-gebaseerde uitrol. 

image

Blijf competitief op elke markt

Om competitief te blijven in een sterke en globale markt, moeten multinationale drankenproducenten wendbaar blijven in elke lokale markt. Drink-IT stelt u in staat om volledige controle te behouden over uw dochterondernemingen zonder hen te hinderen. Laat lokale verkoop-, marketing-, financiële, field service- en productie-informatie leven in een systeem dat is aangepast aan hun talen, voorschriften, belastingcodes, valuta's, enz. 

image

Werkt u met SAP? Geen probleem.

Drink-IT integreert eenvoudig met uw huidige, globale ERP - waardoor u van de voordelen van SAP of gelijkaardige systemen blijft genieten, zonder een grote, complexe (en relatief dure) ERP op te dringen aan al uw filialen. Dit wordt vaak een "Two-Tier-strategie" genoemd.

image

Waarom kiezen drankenproducenten onze oplossing voor hun filialen?

Veel van onze klanten hebben ontdekt dat het implementeren van een two-tier strategie hun belangrijkste groeifactor is geworden. Ze hoeven niet langer hun corporate ERP-oplossingen zoals SAP of Oracle aan te passen of te wijzigen om tegemoet te komen aan de behoeften van hun dochterondernemingen. In plaats daarvan kunnen ze een second-tier ERP-oplossing implementeren die kan worden aangepast aan kleine dochterondernemingen en opkomende markten. Onze beverage solution Drink-IT, gebouwd op Microsoft Dynamics, biedt een hoge gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit in dit aspect. Al onze klanten hebben behoefte aan systeemwendbaarheid en flexibiliteit op het niveau van de dochterondernemingen, gecombineerd met kosteneffectiviteit. 

De redenen om voor onze Drink-IT oplossing te kiezen in plaats van SAP of Oracle uit te rollen naar dochterondernemingen 

  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Verkort de tijd van implementatie 
  • Maakt het delen van best practices mogelijk 
  • Biedt betere lokale controles en verantwoording
  • Verhoogt de flexibiliteit 

Deze factoren komen allemaal bovenop de belangrijkste reden - lagere kosten - zowel upfront als operationele kosten in het onderhoud van onze oplossing in vergelijking met SAP of Oracle voor de lokale filialen. 

Waarom meer betalen?

Steeds meer drankenproducenten stellen zich deze vraag: Waarom meer betalen voor omslachtige Tier 1 productimplementaties in zowel dochterondernemingen als nieuwe markten? Een two-tier strategie is een van de innovatieve benaderingen, omdat het duidelijk het traditionele model voor ERP adoptie uitdaagt. Om in de toekomst goed te kunnen concurreren, moeten traditionele ERP-implementatiemodellen innoveren door te transformeren naar two-tier modellen. 

A two-tier strategy has been one of the innovative approaches, as it clearly challenges the traditional model for ERP adoption. 

Drink-IT kan worden geïmplementeerd als een complete bedrijfsoplossing in een drankenproductiebedrijf of groothandelorganisatie, of als een tweeledige strategie als een kleinere ERP naast SAP of Oracle. Veel succesvolle projecten begonnen met een enkele proefproject die in een latere fase werden uitgebreid naar andere eenheden. Een goed voorbeeld is onze klant Carlsberg. In Europa implementeerde Carlsberg SAP met succes en schakelde later over op Drink-IT voor nieuwe markten met een hoge bevolkingsdichtheid zoals India en China, waar we onze oplossing implementeerden samen met een van onze wereldwijde Systems Integration partners. 

Samengevat, de moederbedrijven en hun dochterondernemingen/afdelingen hebben verschillende zakelijke behoeften en omstandigheden. Microsoft Dynamics en Drink-IT kunnen een ideale optie bieden om dochterondernemingen te standaardiseren in geïntegreerde bedrijfseenheden en bieden effectieve integratie-instrumenten en flexibiliteit om deze verschillende bedrijven te runnen. 

Laat u inspireren

image

Drink-IT helpt Pernod Ricard EMEA zijn leiderschap te behouden

Pernod Ricard is mede-leider in de wijn en gedistilleerde drankenindustrie. Om efficiënter te werken en de verschillende regelgevingen in de verschillende markten te beheren, heeft Pernod Ricard EMEA besloten om hun processen in 44 markten te standaardiseren door hun verschillende IT-systemen te vervangen door Drink-IT - een geavanceerde softwareoplossing die speciaal voor de drankenindustrie is ontworpen. 

Lees hun verhaal

image

Drink-IT zorgde voor een efficiënte reorganisatie van de Mack brouwerij

Mack brouwerij uit Noorwegen heeft zichzelf opnieuw uitgevonden met een nieuwe locatie, een uitgebreide interne reorganisatie en Drink-IT. De softwareoplossing speelt een sleutelrol in het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en het verzekeren van de efficiëntie doorheen de organisatie. 

Lees hun verhaal

image

Drink-IT – het geheim achter Heinekens succesvolle expansie in opkomende markten

De uitbreiding van Heinekens wereldwijde aanwezigheid door middel van acquisities in opkomende markten stelde hun ERP-strategie op de proef. Hoe combineer je de ERP-eisen van een wereldwijd opererend bedrijf met de eisen van nieuwe, kleinere entiteiten - terwijl je tegelijkertijd een hoog tempo en lage kosten garandeert? Heineken vond de perfecte mix door de implementatie van de gebruiksvriendelijke en volledig geïntegreerde softwareoplossing, NORRIQ's Drink-IT. 

Lees hun verhaal

Aanbevolen informatiebronnen

Mock up of the two-tier approach white paper

Het implementeren van een ERP-oplossing voor de drankenindustrie in een two-tier strategie

Deze white paper onderzoekt de typische uitdaging van organisaties die te maken hebben met multi-tier implementaties van ERP-oplossing in dit tijdperk van digitale transformatie. Daarnaast bespreekt het de verschillende implementatiemogelijkheden van Two-Tier ERP met Drink-IT Cloud. 

Verkrijg de white paper

image

Is een Two-Tier ERP-strategie geschikt voor u?

Het kiezen van het ideale ERP-platform is geen gemakkelijke opgave voor grote bedrijven. Hoe kunnen ze voldoen aan de behoeften van elke lokale dochteronderneming, terwijl ze een duidelijk overzicht behouden van het gehele bedrijf? Drink-IT biedt het antwoord: Two-Tier ERP. 

Lees meer

image

Factsheet: Drink-IT Two-Tier aanpak

Ontdek hoe drankengroepen op kop blijven in de razendsnelle digitale race dankzij een Two-Tier aanpak

Lees meer

Benieuwd hoe Drink-IT u kan helpen met uw initiatief?

Onze in-house experts kunnen u alles vertellen wat u moet weten.

Boek een demo