Drink-IT: SaaS en e-commerce, wat is het voordeel?

In deze tijd wordt e-commerce steeds belangrijker en zelfs bijna onverslaanbaar ten opzichte van zijn offline tegenstanders. Cloud-gebaseerde software leveranciers kunnen u gelukkig helpen om uw online activiteiten te stroomlijnen.

card-blog-bovenaanzicht-laptop-credit-kaart

Cloud-gebaseerde softwareleveranciers kunnen je niet alleen helpen om je online activiteiten te stroomlijnen, maar ook om je overheadkosten te verlagen en je e-commerce bedrijf te laten groeien. Maar afgezien van het bovenstaande zijn er nog veel meer voordelen die SaaS-software biedt aan e-commerce in welke branche dan ook.

Wat zijn SaaS e-commerce oplossingen?

Als gevolg van een pandemie die het gedrag van klanten snel heeft veranderd, zijn e-commercebedrijven in aantal toegenomen en zijn de bedrijfscijfers omhooggeschoten. Daarom is het alleen maar goed om je bedrijf te laten bijstaan door de meest aanpasbare SaaS-oplossingen. Maar wat is SaaS? SaaS of Software as a Service biedt een gehoste cloudoplossing die overal toegankelijk is, zolang je een internetverbinding hebt, wat betekent dat je geen eigen software/hardware hoeft te installeren.

SaaS-technologie kan je e-commerce bedrijf helpen bij het vinden, werven en behouden van klanten. Kortom, het zorgt ervoor dat je je kunt richten op zaken die er toe doen, bijvoorbeeld de customer lifetime value. Het maakt het ook mogelijk om taken te beheren, zorgt voor verkoop- en marketingautomatiseringvoorraadbeheer  op hoog niveau en loyaliteitsprogramma's. Uiteindelijk zorgen SaaS-oplossingen ervoor dat je je gegevens en activiteiten tijdens het hele klanttraject kunt samenvatten en perfectioneren.

Read Everything you need to know about SaaS, to learn more

 

De voordelen van het gebruik van SaaS voor uw e-commerce   

Aanpasbaar aan uw specifieke behoeften

Veel SaaS-oplossingen zijn ontwikkeld om met je bedrijf mee te groeien, en aangezien e-commercebedrijven sneller groeien dan ooit, is dat een enorm voordeel. Naarmate je bedrijf groeit, kun je je SaaS-oplossing uitbreiden en extra diensten toevoegen op basis van specifieke behoeften. Het is prettig om te weten dat je niet je hele platform opnieuw hoeft op te bouwen zodra je groter wordt. Je kunt gewoon nieuwe functies en add-on functies blijven toevoegen.

Niet alleen je SaaS-oplossing is aanpasbaar, maar ook je producten en prijzen van je e-commerce goederen. Wat vooral in een B2B-omgeving een voordeel is. Je klanten hebben, als ze B2B werken, vaak aangepaste oplossingen nodig en veel SaaS-oplossingen stellen je in staat om precies dat te bereiken.

SaaS-platforms zijn unieke en aanpasbare oplossingen die meer bieden dan basisfuncties voor winkelwagentjes. Je kunt profiteren van kant-en-klare, aanpasbare thema's, productinformatiebeheer (PIM), marketingmogelijkheden en andere functionaliteiten.

Dankzij deze functies kunnen nieuwe winkeliers heel snel een online winkel opzetten en beheren, omdat ze geen eigen IT-team of uitgebreide kennis van ontwikkelaars nodig hebben om hun bedrijf te runnen.

Gemakkelijk bij te werken

Omdat SaaS-oplossingen Cloud-gebaseerd zijn, zijn ze eenvoudig bij te werken en worden ze vaak zelfs automatisch bijgewerkt. Nieuwe releases hebben minder tijd nodig om te verwerken en je systemen worden niet verstoord. Daarom is klaar en up-to-date zijn wanneer je het nodig hebt, vooral in een e-commercecontext, een enorm voordeel.

Gegevens zijn belangrijk, veilige gegevens een must

Wilt u procesgerelateerde informatie stroomlijnen en automatiseren? Zodat bestellingen opnemen en gegevens verzamelen een fluitje van een cent wordt? Dan is SaaS een oplossing die van gegevensbeheer een moeiteloze taak maakt. Denk aan factuurbeheer, realtime productinformatie, omzetrapporten, track & trace goederen... Alle gegevens zijn belangrijk als u wilt dat uw e-commerce activiteiten soepel verlopen en groeien.

Als u aan e-commerce doet, moet u zich houden aan specifieke regels met betrekking tot gegevens. Zo moet u PCI-compliant zijn om betalingsgegevens te verzamelen en op te slaan. Je SaaS-provider zorgt ervoor dat je voldoet aan die PCI-compliantienormen en het is hun taak om ervoor te zorgen dat je software kan draaien zonder beveiligingslekken. Je kunt erop vertrouwen dat je serviceprovider dit afhandelt en je klanten kunnen erop vertrouwen dat hun gegevens veilig zijn.

Eenvoudige integratie

Je SaaS-platform zal niet het enige systeem zijn dat je gebruikt om je bedrijf te beheren. Mogelijk gebruik je software zoals Office en Power BI-platforms. Het vinden van een oplossing die gemakkelijk te integreren is met derde partijen of leveranciers van dezelfde partij, geeft je het gebruiksgemak dat je nodig hebt om je dagelijkse activiteiten soepel te laten verlopen. Dit betekent ook dat je niet hoeft te vertrouwen op één systeem dat misschien niet aan al je verwachtingen voldoet of gewoon niet kan meegroeien met je activiteiten. Door SaaS-platforms te integreren met andere softwareoplossingen worden de mogelijkheden alleen maar groter en heb je eindeloze opties.

Door SaaS te gebruiken voor je e-commerce kun je je richten op wat echt belangrijk is: je team, gegevens, beheer, verkoop en, nog belangrijker, groei. SaaS-oplossingen vereenvoudigen je activiteiten en stellen je in staat om je bedrijf uit te breiden wanneer jij dat wilt of wanneer de markt daarom vraagt.

 

Drink-IT is een alles-in-één, volledig geïntegreerde bedrijfsoplossing voor dranken die alles biedt wat je nodig hebt om je hele waardeketen te optimaliseren, van verkoop en marketing en magazijn en distributie, tot financiën en belastingen, productie en kwaliteit, servicebeheer en contractbeheer.

Wilt u meer informatie?