Hoe tijd besparen bij het afsluiten van het boekjaar?

Het einde van het boekjaar is altijd alle hens aan dek voor de financiële afdeling van uw bedrijf. Ze proberen een evenwicht te vinden tussen talloze boekhoudprocedures en dagelijkse taken, zoals loonbetalingen en het goedkeuren en invoeren van inkoopfacturen... Noem maar op.

card-blog-eind-boekjaar-loading-balk

Door het afsluiten van een boekjaar zo eenvoudig mogelijk te houden, bespaart u veel tijd en ontlast u uw personeel.

Er zijn altijd een aantal zaken die u niet over het hoofd kunt zien tijdens zo'n afsluiting. Voor elk van deze taken bewijst Microsoft Business Central keer op keer waarom uw financiële afdeling niet meer zonder dit ERP-systeem kan.

Financiële overzichten verzamelen en analyseren

Geen enkel boekjaar is compleet zonder financiële overzichten, die een goed beeld geven van de financiële toestand van uw bedrijf. Zo kun je terugkijken op de huidige cijfers, maar ook budgettaire beslissingen nemen voor het komende boekjaar. Enkele van deze overzichten zijn:

  • Winst- en verliesrekening
  • Kasstroomoverzicht
  • Balans

Met Business Central ben je al een stap verder met overzichten op maat, inclusief kant-en-klare rapporten. Business Central geeft je meteen een algemeen overzicht en verzamelt informatie voor je over rekeningen, verkopen, aankopen, voorraden, interacties met klanten en meer. Beheer je financiën eenvoudig en gedetailleerd met nauwkeurige rapporten.                                      

Achterstallige facturen innen

Je kunt achterstallige facturen innen met een eenvoudige herinnering of een directere aanpak, maar het belangrijkste is dat je factuurbeheer het hele jaar door optimaal verloopt. Wist je dat dit zelfs volledig kan worden geautomatiseerd met InvoiceWorkflow? Stroomlijn je factuurbeheer van A tot Z en:

  • Bespaar tot 50% van je tijd door gebruik te maken van een geautomatiseerde en digitale workflow
  • Vermijd handmatige fouten
  • Werk met de meest gebruiksvriendelijke oplossing op de markt
  • Volledig geïntegreerd met je ERP-systeem (zoals Microsoft Dynamics 365 Business Central)

Ontvangstbewijzen organiseren

Ongeorganiseerde bonnetjes kunnen leiden tot foutieve boekingen en zelfs onvolledige belastingaangiftes. Daarom is het handig om je bonnen en facturen te organiseren, op basis van soort publicatie, chronologie en bij voorkeur zelfs digitaal. Ook hier maakt InvoiceWorkflow het je gemakkelijk met een volledig geautomatiseerd en digitaal werkproces. Zo hoef je niet langer alles handmatig te doen en kun je je richten op wat echt belangrijk is.

Inventaris

Geen boekjaar is compleet zonder een nauwkeurige voorraadcontrole en toetsing aan je balans. Een goed inzicht in je huidige voorraad helpt ook om te anticiperen op drukke periodes volgend jaar en zo je beheer te optimaliseren.

Voorraadbeheer hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met Online Warehouse Management worden registraties direct ingevoerd in Dynamics 365 Business Central. Dit is niet alleen handig voor uw magazijnmedewerkers, maar ook voor uw financiële dienst, die op elk moment een overzicht heeft van de voorraad. Business Central maakt het mogelijk om uw voorraadbeheer te digitaliseren en handmatige procedures te vervangen door een systeem dat de winst optimaliseert en meer overzicht biedt.

Dynamics 365 Business Central biedt alleen voordelen bij het afsluiten van uw boekjaar

Het standaardiseren en automatiseren van uw financiële processen en de bijbehorende rapportering creëert een grote toegevoegde waarde voor uw activiteiten doorheen het jaar en zeker bij het afsluiten van uw boekjaar.

Stroomlijn uw financiën met Drink-IT oplossingen die het verschil maken

  • Intelligente financiële rapportage
  • Geautomatiseerde facturatie met InvoiceWorkflow
  • Optimaliseer uw loonadministratie
  • Maak uw betalingsbeheer eenvoudiger
  • Digitaliseer en automatiseer de verzending van documenten
  • Ervaar onze Business Intelligence cockpit

Drink-IT zorgt ervoor dat je je volledige bedrijfspotentieel realiseert met digitalisering en geautomatiseerde processen, helemaal tot aan je financiële afdeling. Wilt u meer weten over onze diensten?

 

Neem contact op met onze Drink-IT Consultants voor advies.