Welke ERP past het beste bij jou?

Het gebruik van een ERP- of Enterprise Resource Planning-systeem zal je bedrijf alleen maar ten goede komen. Dankzij een gedeelde database krijgt u een nauwkeurig en gedetailleerd beeld van al uw kernprocessen. Samen nemen we de drie grootste Enterprise Resource Planning-systemen onder de loep.

card-blog-welke-erp-past-het-beste-bij-jou

Gegevens worden gemakkelijk uitgewisseld tussen verschillende afdelingen en geautomatiseerde rapportering wordt mogelijk. Kortom, een ERP-systeem zorgt voor een efficiënte coördinatie van uw gegevens en bedrijfsprocessen. Deze technologie heeft veel mogelijkheden en opties.

De voordelen van ERP

Gegevens zijn essentieel wanneer u met een ERP-systeem werkt, maar andersom zorgt uw systeem ervoor dat gegevens door alle afdelingen stromen. Daarnaast worden al je bedrijfsprocessen geïntegreerd op één plek voor een gestroomlijnd bedrijfsbeleid. ERP biedt ondersteuning op gebieden zoals:

  • Productie: helpt u bij het plannen van uw productieprocessen en zorgt ervoor dat de juiste middelen op het juiste moment op de juiste plaats zijn in het distributieproces.
  • Acquisitie: relatiebeheer met leveranciers wordt gekoppeld aan productiebeheer, wat resulteert in efficiëntie en kostenbesparingen.
  • Distributie: digitaliseert en optimaliseert het voorraadbeheer en vervangt handmatige procedures door een systeem dat de winst optimaliseert en meer overzicht biedt.
  • Financiële cel: automatiseert en standaardiseert uw financiële stromen en rapportering, stemt uw financiële operaties af met andere afdelingen en creëert toegevoegde waarde.
  • CRM (Contact Relationship Management): bewaakt de gegevens van uw klanten, biedt betere service en bouwt relaties op met de juiste doelgroep.

 

De grote drie: SAP, Oracle NetSuite & Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Er zijn drie grote spelers om rekening mee te houden in het ERP-softwarelandschap. Oracle NetSuite, SAP Business One en Microsoft Dynamics 365 Business Central bieden allemaal SaaS, wat ongetwijfeld een toegevoegde waarde is voor elk bedrijf. Drink-IT is een service distributeur van Microsoft Dynamics 365 Business Central, die u helpt bij het realiseren van uw volledige bedrijfspotentieel door middel van technologie en digitale transformatie. Wat zijn de verschillen tussen Business Central en de andere grote spelers op de markt? Laten we een korte vergelijking voor u maken.

 

Oracle NetSuite vs. Microsoft Dynamics 365 Business Central

Een robuuste basis

Welke oplossing past het beste bij jouw bedrijf? Dit hangt sterk af van je bedrijfstype. Oracle NetSuite biedt brede mogelijkheden en add-ons voor vele soorten industrieën. Als je echter op zoek bent naar meer geavanceerde modules, dan is Business Central een betere optie. Als je een bedrijf in volle groei bent, kunnen de gespecialiseerde basispakketten voor productie en distributie altijd worden uitgebreid. Dit zijn Premium upgrades voor geavanceerd voorraad- en productiebeheer. Kortom, Business Central groeit mee met je bedrijfsactiviteiten en dat vinden wij een groot pluspunt.

Integratie van software van derden

Zoals de naam al doet vermoeden, is Oracle NetSuite een Suite-software. Dit betekent dat je maar één softwareoplossing nodig hebt voor alle bedrijfstakken en dus maar één leverancier. Helaas heeft dit ook een keerzijde. De functionaliteiten kunnen te breed zijn. Met andere woorden, het is een uitdaging om aan specifieke behoeften te voldoen. Als dit het geval is, moet je op zoek naar andere softwareoplossingen om de gaten op te vullen voor verdere specificatie. Het grootste nadeel hiervan is de integratie van deze "extra" software. Oracle NetSuite is ontworpen als een complete totaaloplossing en integratie met andere tools en oplossingen is vaak erg moeilijk.

Business Central is ontworpen met dergelijke integraties in het achterhoofd, vanuit het eigen Microsoft portfolio via AppSource voor door Microsoft goedgekeurde verticale applicaties en integraties, maar ook met software van derden. U kunt ze eenvoudig en zorgeloos toevoegen, ongeacht uw huidige of zelfs toekomstige behoeften - nog een reden waarom Business Central de perfecte oplossing is voor een groeiend bedrijf.

Dynamics 365-portfolio

Als u al Microsoft-producten gebruikt binnen uw bedrijf, sluit Business Central naadloos aan met slechts een eenvoudig integratieproces. Bovendien zijn andere tools zoals Power BI, uiterst handig voor analyses en rapportage, en PowerApps voor aangepaste toepassingen, eenvoudig te integreren met Business Central.

Oracle NetSuite biedt ook integraties met Microsoft-producten, maar is gewoon minder eenvoudig te integreren. 

De totale som 

Zowel D365 Business Central als NetSuite voldoen ongetwijfeld aan de standaardbehoeften van kleine, middelgrote en grote organisaties. Business Central biedt echter een reeks volledige ERP-mogelijkheden tegen een betaalbare prijs. Kortom, Business Central is toegankelijk voor kleinere spelers die een kleiner budget hebben, maar wel de ambitie om te groeien. Oracle NetSuite daarentegen vereist de aankoop van extra modules bovenop het basispakket. Hierdoor schiet de prijs omhoog. Twijfel je nog tussen de twee? Dan is het belangrijk om de totale som te maken.

In een kort overzicht

Oracle NetSuite biedt een ERP-oplossing die uw bedrijf overspant met een brede standaard. Maar bent u op zoek naar een systeem met gespecialiseerde modules dat eenvoudig te integreren is met andere producten en tools en dat kan meegroeien met uw bedrijf? Dan zijn wij ervan overtuigd dat Business Central aan al uw huidige en toekomstige behoeften kan voldoen.

 

SAP Business One vs. Microsoft Dynamics 365 Business Central

Toekomstbestendig

Een bedrijf moet altijd de toekomst in gedachten hebben, wat ook betekent dat het voorbereid moet zijn op groei. Je ERP-systeem moet ook meegroeien, het liefst met de groei van je bedrijf. SAP heeft een goede standaard, maar als je bedrijf groeit, kan het zijn dat de software niet meer aan je behoeften kan voldoen. Je zult dan moeten migreren naar een andere oplossing die dat wel doet.

Zoals eerder vermeld, is Business Central ontworpen om met uw bedrijf mee te groeien, ongeacht de branche waarin u actief bent. Het is bestand tegen schaalvergroting en internationalisatie, en dus tegen de toekomst.

Service na verkoop 

Dynamics 365 Business Central kun je daarentegen alleen implementeren met de hulp van je salespartner, die je van begin tot eind helpt met de implementatie en uitbreiding van je project. Wij van Drink-IT bieden advies en technologie die aansluit bij uw behoeften, groeiambities en concurrentiesituatie. Maar ook een gegarandeerde service op maat. Met Drink-IT Care geniet je van volledige ondersteuning. 

ERP op maat 

Elk bedrijf is uniek, dus de behoeften zullen variëren afhankelijk van de grootte en de aard van uw bedrijf. Beide oplossingen bieden de mogelijkheid om andere applicaties te integreren en om het ERP-systeem aan te passen. Microsoft Business Central werkt met een enorm netwerk van partners die je kunnen ondersteunen bij het uitbreiden van de standaard. Op deze manier werkt u samen aan een oplossing die volledig is afgestemd op uw bedrijf. Als we het in getallen uitdrukken: Business Central heeft 550 aanvullende oplossingen om uw ERP-systeem uit te breiden, vergeleken met 73 toepassingen voor SAP Business One.

In een kort overzicht

SAP Business One zien we vooral bij bedrijven die zich richten op dienstverlening. Business Central gaat iets verder dan zijn tegenhanger, dankzij een CRM-functionaliteit in het systeem. Nogmaals, als je als bedrijf naar de toekomst kijkt, zal Business Central aan je behoeften blijven voldoen, hoe snel je ook groeit. De opties voor uitbreiding zijn bijna eindeloos, vooral wanneer een volledig team van consultants u begeleidt door het hele implementatieproces. 

 

Werken met een ERP-systeem heeft een enorme impact op uw bedrijfsprocessen. Daarom is het belangrijk om een oplossing te vinden die bij jouw bedrijf past. Wil je meer weten over wat Business Central voor jouw bedrijf kan betekenen? Vraag onze Drink-IT consultants om gratis advies.

Gratis advies