Technologie waar de drankenindustrie kan niet zonder kan

Slimme technologieën leiden de drankenindustrie naar een nieuw digitaal tijdperk met slimme fabrieken en kunstmatige intelligentie in robotica. Maar wat zijn enkele essentiële technologieën die een drankenproducent nodig heeft om zijn activiteiten echt te laten sprankelen?

card-blog-man-naast-een-fermentatie-tank-in-een-productie-omgeving

Voordat we onze topaanbevelingen bespreken, kijken we eerst naar de voordelen van het gebruik van deze technologie.

Voordelen

Productie optimaliseren

Lijnbeheer met behulp van digitale technologie verbetert de efficiëntie en resultaten van uw productielijn. Zelfs als je lijn uit verschillende soorten machines en apparaten bestaat, kun je ze integreren en hun gegevens in één systeem bekijken met een aangepaste softwareoplossing. Deze connectiviteit helpt je om manieren te ontdekken om je lijnen geleidelijk te optimaliseren. Het helpt je ook om je aan te passen aan veranderingen en problemen te identificeren door snel te reageren.

Omdat gegevens in realtime worden verzameld, kan het productieteam informatie zien over de huidige batch, gebeurtenissen en alarmen tijdens het proces, wat hen helpt om het proces en mogelijke fouten te controleren.

De productie- en kwaliteitsmogelijkheden van Drink-IT helpen u de efficiëntie van producties te verhogen. Dit dankzij geautomatiseerd beheer van productieorders en capaciteitsplanning voor apparatuur, geautomatiseerde macroplanningsberekeningen op basis van prognoses voor gebruik bij het berekenen van inkoopcontracten en productieplannen, en tot slot geautomatiseerde traceerbaarheid van partijen grondstoffen en tussen- en eindproducten.

Kwaliteit optimaliseren

Producten in de drankenindustrie moeten voldoen aan hoge kwaliteitsnormen en voorschriften, die fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken streng moeten controleren. Digitale technologie kan helpen bij de kwaliteitsborging en zelfs de algehele kwaliteit van voedingsmiddelen en dranken verbeteren.

Gegevens zijn belangrijk in het proces van kwaliteitscontrole. Met technologie kunt u elk detail van uw productieproces volgen, waardoor u in realtime variaties in het proces kunt detecteren die tot kwaliteitsproblemen kunnen leiden. Dit zorgt ervoor dat je deze problemen snel kunt oplossen en bespaart je mogelijk veel tijd en geld.

Drink-IT Kwaliteitsbeheer helpt je bij het beheren van kwaliteit door ondersteuning te bieden met geautomatiseerde in-proces tests en ad hoc tests, voorwaartse en achterwaartse tracering en uitgebreide kwaliteitsrapportage.

Efficiënt omgaan met EMCS

De Europese Unie (EU) heft belasting op alcoholische dranken. Stel dat je bedrijf toestemming heeft om accijnsgoederen te ontvangen of te verzenden onder schorsing van accijns. In dat geval moet je een geautomatiseerd systeem, EMCS (Excise Movement and Control System), gebruiken om accijnsgeschorste bewegingen van accijnsgoederen binnen de EU te registreren.

Alcoholproducenten moeten het beheer van accijnzen standaardiseren en integreren in hun bedrijfsoplossingen voor dranken. De Drink-IT bedrijfsoplossing voor dranken doet dit door u eenvoudig te gebruiken out-of-the-box mogelijkheden te bieden om de efficiëntie van EMCS te verhogen.

Met Drink-IT EMCS kunt u:

  • Voldoen aan de e-AD eisen
  • Belastingrelevante bewegingen van relevante goederen analyseren
  • Eenvoudig gegevens indienen bij de autoriteiten
  • Verplaatsingsinformatie online vastleggen en verwerken
  • De ingevoerde gegevens valideren
  • In realtime meldingen ontvangen over de verzending en ontvangst van accijnsgeschorste goederen
    Veilig online berichten uitwisselen met specifieke zendings- en vervoersinformatie tussen EU-handelspartners

 

Technologie die de drankenindustrie verandert

Slim produceren met IoT-gebaseerde oplossingen

De "4e Industriële Revolutie" is een term die verwijst naar de snelle toename van robotica en andere slimme technologieën die zorgen voor een enorme boost in productiviteit en veiligheid voor degenen die werkzaam zijn in de dranken- en voedingsmiddelenindustrie. Automatisering en het internet der dingen (IoT) maken hier deel van uit.  

Softwareoplossingen registreren gegevens en lokaliseren defecten in de productie, zodat elke drank sneller en met een consistente kwaliteit wordt geproduceerd. Voor dranken die worden getransporteerd, kunnen IoT-oplossingen de transportomstandigheden bewaken en zorgen voor een meer gedetailleerde en nauwkeurige administratie, zodat producten voldoen aan de veiligheidsvoorschriften.

Big Data om consistentie te garanderen

Big Data is een belangrijk hulpmiddel voor de drankenindustrie om betere beslissingen te kunnen nemen. De ontwikkeling van software voor het maken van resourceplannen heeft bedrijven een online platform gegeven dat informatie verzamelt en hen helpt om de beste manieren te vinden om activiteiten te optimaliseren en productconsistentie te garanderen.

Grote drankenproducenten gebruiken een algoritme dat de kwaliteit en smaak van hun dranken hetzelfde houdt, zelfs in seizoenen waarin ingrediënten schaars zijn. Het combineert weergegevens, zoetheidswaarden, zuurgraad en satellietbeelden om de beste combinatie van methodes te vinden om hun dranken te produceren.

Slimme verpakking

Slimme verpakkingsoplossingen nemen snel toe om bedrijven te helpen bij het traceren van hun producten in de hele toeleveringsketen. Merken die de sector domineren gebruiken blockchain om labels te maken die de reis van de producten kunnen volgen. Zo ook Drink-IT, dat de inkoop, planning, kwaliteitsborging en productie van uw drankenproductiebedrijf met elkaar verbindt. Hiermee kunt u automatiseren:

  • Registratie van laboratoriumkwaliteitsmetingen
  • Traceerbaarheid van producten, van grondstoffen tot klanten en vice versa
  • Vervaldata
  • Beheer van etiketten

Clouddiensten en ERP-software

Niet elke drankenproducent heeft de middelen om baanbrekende innovaties te implementeren. Aanbieders van clouddiensten maken het gemakkelijk om toegang te krijgen tot hulpmiddelen en toegankelijke ERP-softwaresystemen. Met ERP kunt u uw productie zo efficiënt mogelijk organiseren, levertijden minimaliseren en goederen traceren is nog nooit zo eenvoudig geweest. ERP-oplossingen die speciaal voor uw drankenhandel zijn gemaakt, creëren samenhang van planning tot productie en stroomlijnen uw bedrijf van begin tot eind.

ERP-software voor de drankenindustrie: Drink-IT zorgt voor de drankindustrie!

Drink-IT is een alles-in-één managementoplossing voor de drankenindustrie gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central. De software biedt alles wat u nodig hebt om uw hele waardeketen te optimaliseren, van verkoop en marketing, tot magazijn en distributie, tot financiën en belastingen, productie en kwaliteit, servicebeheer en contractbeheer. Drink-IT neemt je mee in de nieuwe wereld van big data en het Internet of Things en koppelt bedrijfsapplicaties aan tools voor mobiliteit, communicatie en samenwerking.

 

Klaar om uw bedrijf te laten bruisen?